Wat zijn schulden?

< 1 min

Schulden heb je eigenlijk meteen wanneer je iemand een onbetaald bedrag moet terugbetalen. Zolang je bijvoorbeeld het bedrag dat je leende van je broer nog niet terugbetaalde of je nog een openstaande gsm-factuur hebt, heb je schulden.

 

*Let op: er staat altijd een uiterste betaaldatum op de factuur. Betaal je die niet voor deze dag, dan zal je een ‘aanmaning’ of herinnering krijgen van je openstaande factuur, met een verhoging van je schuld.

 

Wanneer je een krediet aangaat bij je bank (bv. een hypothecair krediet bij de aankoop van een huis), dan ga je ook een schuld aan. Dat is meestal een lening die je jarenlang afbetaalt, omdat dit over een groot bedrag gaat. Zolang je deze niet hebt afbetaald, heb je dus een schuld bij de bank. Eigenlijk kunnen we dus zeggen dat veel mensen schulden hebben. Dat is ook normaal. Als je je leningen en kredieten netjes kan betalen, dan kan je zonder probleem een aantal schulden hebben.

 

Wanneer zijn schulden een probleem? 

Schulden kunnen een probleem worden wanneer je ze niet meer kan betalen. Let op: het kan beginnen met een klein probleem, maar kan snel oplopen.

Lees hier hoe je schulden vermijdt.

Heb je schulden? Surf dan naar www.eerstehulpbijschulden.be.