Club Beleg: de website die je zeker moet kennen om te beleggen

2 min

Spreekt de beleggingswereld je aan? Wil je meer weten over hoe je je geld kan laten groeien? Dan ben je op de juiste plek!  

We beloven je niet om snel miljonair te worden en op je 30ste op pensioen te kunnen gaan #FIRE.

Wat we je wel beloven, is je alle tips te geven die je nodig hebt om verstandig te beleggen zonder het risico platzak achter te blijven. Daarvoor hebben wij Club Beleg gelanceerd. Op deze website krijgt je  uitleg over de basisprincipes van beleggen én een overzicht van alle mogelijkheden. Ook enkele mythes over beleggen zijn ontkracht.

Kortom, deze website moet je onmiddellijk aan jouw favorieten toevoegen want hij zit boordevol goede adviezen! We verwennen je alvast met een paar tips:

Bereken eerst hoeveel je elke maand kan besparen. Op basis van je huidige financiële situatie en je toekomstverwachtingen kan je bepalen hoeveel je wenst te beleggen zonder in financiële moeilijkheden te komen. 

 

1. Breng je budget in evenwicht  

Bereken eerst hoeveel je elke maand kan besparen. Op basis van je huidige financiële situatie en je toekomstverwachtingen kan je bepalen hoeveel je wenst te beleggen zonder in financiële moeilijkheden te komen. 

 

2. Begin zo snel mogelijk met investeren, zelfs kleine bedragen  

Hoe eerder je begint, hoe beter! Voor beleggingen is het altijd beter te kiezen voor een middellange- of langetermijnstrategie. En dit geldt des te meer voor jongeren zoals jij: jouw beleggingen hebben meer tijd om te groeien. Als je op korte termijn denkt, zal je geneigd zijn meer risico's te nemen.  

 

3. Bepaal de risico’s die je bereid bent te nemen  

Beleggen biedt veel kansen, maar houdt ook risico's in. Het is aan jou om te kijken hoe ver je wilt gaan in functie van jouw profiel: wil je meer risico nemen? Wil je zo weinig mogelijk risico lopen? Of zit je er ergens tussenin? Kortom, om de juiste beleggingskeuzes te maken, moet je jezelf kennen en beslissen hoe ver je wenst te gaan.

 

4. Diversifieer jouw beleggingen  

Zoals het gezegde luidt: legniet al je eieren in één mand. Hoe ga je aan de slag? Bijvoorbeeld door te beleggen in verschillende activaklassen (aandelen, obligaties, enz.) en in verschillende sectoren.  

 

Wees niet bang om de sprong te wagen! 

Aarzel niet om contact op te nemen met een financieel adviseur die je kan begeleiden. Je kan het vergelijken met een start-to-run: je begint niet meteen met het lopen van een marathon. Hetzelfde geldt eigenlijk voor beleggingen: het is beter je te laten begeleiden door een professioneel die samen met jou je mogelijkheden onderzoekt, je beleggersprofiel vaststelt en je bijstaat bij jouw eerste stappen in de beleggingswereld. Samen zullen jullie nagaan wat jij weet over beleggingsproducten, of jij ervaring en/of kennis hebt op dit gebied, wat jouw doelstellingen zijn, enz. 

 

Vind alle adviezen en nog veel meer op Club Invest en meer bepaald in de brochure “Beleggen voor een betere toekomst – 5  tips om meer te doen met je spaargeld”.