Welke soorten banken zijn er in België?

Er zijn verschillende soorten banken in België, met elk hun eigen functies en doelstellingen. Ontdek hieronder de belangrijkste soorten banken in België:

 

Traditionele banken 

 
  • Of ze nu groot, middelgroot of klein zijn, dit zijn normaal de banken die bij iedereen het meest bekend zijn. 
  • Ze bieden de gebruikelijke financiële diensten aan zoals zichtrekeningen, spaarrekeningen, persoonlijke leningen, hypotheken en beleggingen. 
  • Ze hebben een multi-channel aanpak, dat wil zeggen dat zeeen combinatie van fysieke kantoren & digitale diensten, zoals apps, bieden. 
  • Ze zijn er zowel voor particulieren als bedrijven.
 

Online banken

 

Deze banken hebben normaal geen fysieke kantoren en bieden hun diensten enkel aan via hun website of mobiele apps. Ze bieden ongeveer dezelfde bankdiensten aan als traditionele banken. 

 

Zakenbanken

 

Deze banken zijn er vooral voor financiële diensten aan bedrijven, zoals advies over fusies en overnames, effecten en bedrijfsfinanciering.

 

Private banken

 

Private banken richten zich op welgestelde klanten en zijn vooral bezig met gepersonaliseerd vermogensbeheer, financiële planning en beleggingsdiensten.

Elk van deze banken speelt een eigen rol in de Belgische economie en biedt een antwoord op de verschillende financiële behoeften van de bevolking en de bedrijven.

Of het nu gaat om dagelijkse bankdiensten, spaaroplossingen, beleggingen of gespecialiseerde diensten voor bedrijven, er is een bank voor elk van ons. Jouw bankkeuze hangt dus af van jouw verwachtingen!