Hoe kies ik mijn bank?

< 1 min

Er bestaan verschillende banken waarbij jij klant kan worden. De keuze van een bank hangt af van je verwachtingen. Ga je bv. voor een online bank of heb je een voorkeur voor een iets traditionelere bank waarbij je zowel fysieke als online afspraken kan maken? Het hangt ook af van jouw doelstellingen. Wil je enkel een zicht- en/of spaarrekening openen of wil je ook kunnen beleggen en een krediet afsluiten op termijn?

Hoe kies je nu voor jou de meest geschikte bank(en)? Onderstaande tips helpen je op weg.   

  • Raadpleeg de tarieflijsten van de zichtrekening op de websites van de banken.
  • Ga naar de interactieve vergelijkingstool op Wikifin. Voor spaarrekeningen kan je via de spaarsimulator uitpluizen bij welke bank je het meeste opbrengsten zal krijgen.

Alles bij dezelfde bank?

 

Dat hoeft niet! Je kan perfect bij verschillende banken klant zijn voor verschillende diensten. Je kan steeds de tarieven vergelijken van de verschillende diensten zoals betaalrekeningen, spaarrekeningen en consumentenkredieten bij de banken. De tarieflijsten van de bank kan je op hun website terugvinden. Neem zeker een kijkje! Ga vooral na wat jouw verwachtingen zijn van een bank, om zo te weten te komen welke formule het best bij jou past.