Bankrekening stopzetten of veranderen?

< 1 min

Rekening opzeggen

Als je een rekening wilt schrappen, moet je dit aanvragen in je bankkantoor (breng je identiteitsbewijs mee) of per brief.    

  • Als je een bankkaart hebt van de rekening die je wil sluiten, dan moet je die teruggeven. Je krijgt dan het geld uitbetaald dat nog op je rekening staat, samen met de interesten die je nog tegoed hebt. Zorg voor een rekening waarop het overige saldo kan worden overgemaakt.
  • Nog verschuldigde bankkosten zullen dan ook nog worden verrekend. De uitbetaling kan dan verder contant gebeuren of via een overschrijving naar een andere rekening.

Van bank overstappen

Je kan makkelijk, snel en zonder kosten wisselen van bank via de gratis bankoverstapdienst Bankswitching.

 

Hoe werkt het?

Je hoeft alleen een nieuwe rekening bij je nieuwe bank te openen en bij hen het aanvraagformulier tot overstap in te vullen. Daarna regelen jouw oude en nieuwe bank de overstap onderling. Het geld op je oude rekening en de intresten erop worden dan op je nieuwe zichtrekening of spaarrekening gezet.

Makkelijk toch!

Een groot voordeel: als klant hoef je je nieuwe rekeningnummer niet zelf door te geven aan de schuldeisers die met domiciliëring werken en aan de terugkerende betalers. Zij ontvangen automatisch een melding van je nieuwe bank via de interbancaire dienst Bankswitching.

Meer info lees je op Bankoverstapdienst in het kort | www.bankswitching.be.