Waar vind ik informatie over geldzaken?

In België zijn er verschillende bronnen en organisaties die je kunnen helpen om jouw geldzaken beter te begrijpen en te beheren. Hieronder een paar opties die je zeker eens moet bekijken:

 

Financiële educatie

 
  • mijngeldenik.be: you're already in the right place 😊 Op deze website, door Febelfin, vind je artikels en tips over verschillende onderwerpen zoals budgetbeheer, sparen, beleggen, lenen, enz. Je krijgt er eenvoudige en toegankelijke uitleg over financiële basisbegrippen en veelgebruikte financiële producten.
  • clubbeleg.be: interesse in beleggen? Deze site geeft je een overzicht van de verschillende manieren om je geld te laten groeien. 
  • wikifin.be: website door de FSMA, met advies en tools om je persoonlijke financiën beter te begrijpen en te beheren.
  • budgetresponsible.be: hier kan je terecht voor hulpmiddelen om jouw budget op een verantwoorde manier te leren beheren. Je vindt er praktisch advies, tools voor budgetbeheer en informatie om te hoge schulden te voorkomen, maar ook oplossingen om jouw financiën beter te beheren.
 

Banken en financiële instellingen

 

Heel wat banken in België bieden leermateriaal en financieel advies aan op hun websites. Neem een kijkje op hun website in de rubrieken over financiële educatie en budgetbeheer.

 

Specifieke boeken en publicaties

 

Er zijn veel boeken en gidsen over het beheer van persoonlijke financiën. Ga naar een boekenwinkel of bibliotheek om boeken op maat te vinden.

 

Podcasts

 

Er zijn verschillende podcasts in België die uiteenlopende financiële onderwerpen behandelen en praktisch advies, discussies met experts en tips bieden over hoe je je budget beter kunt beheren, of kunt sparen en beleggen.

 

Social media

 

Je kunt pagina's en accounts volgen over financiële educatie met artikels, video's en tips voor een beter financieel beheer. Ga zeker naar ons TikTok-account! 

Door deze bronnen te gebruiken, kun je jouw inzicht in financiële zaken verbeteren en vaardigheden aanleren om je persoonlijke financiën beter te beheren. Het is wel belangrijk om altijd te controleren van welke organisatie of persoon de informatie afkomstig is, voordat je er blindelings op vertrouwt 😉 Zorg ervoor dat de bronnen betrouwbaar en erkend zijn om misleidend of fout advies te voorkomen.