Investeren in crypto's

Crypto’s, oftewel cryptomunten of cryptovaluta, zijn duidelijk in. Heel wat jongeren investeren vandaag in virtuele munteenheden, zoals de bitcoin of de ether. Ze zien het als alternatief voor de klassieke spaarrekening, én een manier om hun geld te laten opbrengen.

Toch even een kleine reality check: de markt van de crypto’s is bijzonder wispelturig. Zo wispelturig zelfs dat je geld in no time verdwenen kan zijn. Dat gebeurde begin 2022 nog. Toen stortte de markt van de cryptomunten in en verloren veel (jonge) investeerders een (groot) deel van hun spaargeld.

Je bent dus maar beter goed op de hoogte van de risico’s die gepaard gaan met cryptovaluta. Als investeren in cryptomunten dé oplossing zou zijn om snel en gemakkelijk rijk te worden, dan hadden we dat wel geweten, toch? Dan zouden we nu allemaal lekker lui op een paradijselijk strand liggen zonnen ... Think again.

Wil je investeren? Dan zie je jouw centen liever niet in rook opgaan. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren over het onderwerp. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

Het is goed om je financiële zaken op orde te hebben, zeker in deze tijden! Er bestaan andere beleggingsmogelijkheden, crypto’s is niet je enige optie als je wil investeren Lees er hier meer over.