Zo kies je een spaarrekening op maat

Neem je liever niet te veel risico met je spaargeld en weet je graag exact hoeveel intrest je zal krijgen? Dan kies je het best voor een spaarrekening bij de bank. Er bestaan heel wat verschillen dus goed vergelijken is de boodschap. Deze vragen moet je jezelf stellen:

  • Wil je dat je je geld kan opnemen wanneer je maar wil of kan je het voor langere tijd vastzetten? In dat laatste geval zal je meestal een hogere spaarrente krijgen. Let er wel op dat je je geld dan niet vrij kunt gebruiken tijdens deze periode.
  • Wil je een online spaarrekening (en dienstverlening) of wil je ook fysiek in je bankkantoor terecht kunnen? Als de intrest voor jou belangrijk is, kies je best voor een internet- of en e-spaarrekening.
  • Wil je ook intrest op je zichtrekening? Check dan ook eens de speciale jongerenrekeningen bij de bank. Die komen vaak in een voordelig pack.

Check hier wat een spaarrekening kan opbrengen.

Je leest het: een spaarrekening kiezen betekent ook wat denkwerk om na te gaan wat het best bij je past. Neem je toch liever wat meer risico met de hoop op meer opbrengst? Dan is beleggen op de beurs misschien iets voor jou.