Nieuwe website bundelt financiële informatie voor jongeren

17/03/2016

 

In het kader van de Week van het Geld lanceert het Vlaams Centrum Schuldenlast (VCS) op vrijdag 18 maart de gloednieuwe website allesovercenten.be, die specifiek gericht is naar jongeren. Deze site staat jongeren bij in hun budgetbeheer en het maken van belangrijke financiële keuzes. Febelfin kan dit initiatief voor financiële educatie alleen maar toejuichen.

Een fluitje van een cent

Het Vlaams Centrum Schuldenlast, partner van de Week van het Geld, weet dat schulden bij gezinnen vaak het resultaat zijn van een gebrek aan financiële educatie. Deze opvoeding kan niet vroeg genoeg gebeuren volgens het VCS en daarom lanceert zij een nieuwe website die naar de jeugd is gericht. Voortaan kunnen jongeren op deze website terecht met al hun vragen over geldzaken. Met allesovercenten.be wordt budgetbeheer en het maken van belangrijke financiële keuzes voortaan een fluitje van een cent. 

Van studeren tot vrije tijd

Wanneer je besluit om verder te studeren, doe je er goed aan om de nodige aandacht te besteden aan je budgetbeheer. Schoolboeken moeten worden gekocht, de kotbaas verwacht dat je op tijd de huur stort en tussendoor wil je af en toe nog eens een studentenfeestje meepikken. Het VCS houdt rekening met al deze aspecten en biedt op haar dynamische website dan ook een duidelijk overzicht aan van de verschillende categorieën van geldzaken:

  • studeren;
  • werken;
  • wonen;
  • vrije tijd
  • ...

Wil je meer informatie over Geldzaken? Bezoek allesovercenten.be!

Meer over: