Leeshoek

Bankgeheim, hoe banken echt werken

Peter Devlies

Hoe zit een bank nu precies in elkaar? In dit boek biedt Peter Devlies een overzicht van de mechanismen waarmee banken werken en de externe factoren waarmee ze worden geconfronteerd. Het verklaart de basisbegrippen die je moet kennen om kritisch maar objectief naar banken te kijken.

Bankgeheim is een verhelderend en toegankelijk boek voor iedereen die zich wilt verdiepen in de algemene werking van een bank. Voorkennis is niet vereist! 

Meer info

Bank en beurs binnenstebuiten

Karin Bellon – Els Koolen – Kurt Kegels – Jacques Vanneste

Een up-to-date standaardwerk over de boeiende bank- en beurswereld voor studenten en docenten van het hoger onderwijs. Maar het boek zal ook iedereen die professioneel begaan is met deze materie, beslist aanspreken.

"Bank en beurs binnenstebuiten" behandelt systematisch brandend actuele thema’s en heeft speciale aandacht voor de crisisjaren 2008 – 2011. Op een heldere manier worden de oorzaken en gevolgen van de euro- en overheidsschuldencrisis belicht.

Meer info

Financiële zorgvragen, In goede en kwade dagen

Ingrid Stevens

In het vervolg op "Financiële levensvragen" biedt Ingrid Stevens de nodige steun aan mantelzorgers die met vele onbeantwoorde vragen blijven zitten.

Ouders met een zorgbehoevend kind, of andersom kinderen die instaan voor hun dementerende ouders, hebben het meestal al erg druk met hun dagelijkse zorgverlening. Wanneer hier nog eens complexe financiële of juridische vraagstukken bovenop komen, dreigen zij soms door de bomen het bos niet meer te zien.

Bank speak

Nils P. de Heer

Dit boek ontdoet de "geheimtaal" van bankiers van alle jargon en tracht de verschillende financiële begrippen op een eenvoudige en bevattelijke manier uit te leggen.

Een handig boek voor studenten, burgers en bankklanten.

Meer info

 

Financiële levensvragen, In goede en kwade dagen

Ingrid Stevens

Ben jij er helemaal gerust op dat jouw geldzaken en die van je familie goed geregeld zijn? Misschien ben jij je gewoon niet bewust van de financiële of juridische addertjes onder het gras van de huidige regeling. Dat kan tot onaangename verrassingen leiden. Het is de hoogste tijd om daar op geregelde tijdstippen in je leven bij stil te staan.

Meer info

 

Mijn spaargeld goed beschermd?!

Jürgen Vandenbroucke

Welke vragen zijn belangrijk voor wie zijn spaargeld anders wilt investeren?

Het boek verduidelijkt de voornaamste aandachtspunten, om zelf een doordachte beslissing te kunnen nemen. Een overzicht van het productaanbod sparen en beleggen. Met concrete verhalen, uit het leven gegrepen.

Meer info

 

Inleiding tot het financiewezen

Aster Van de Velde

Deze publicatie maakt je niet alleen vertrouwd met de algemeen gangbare concepten van de financiële wetenschap. Ook recente inzichten in de economische analyse van het financiewezen komen uitgebreid aan bod.

Meer info