De Week van het Geld is terug en Febelfin doet mee!

27/03/2017

Vandaag start de tweede editie van de Week van het Geld. Organisator Wikifin.be zet gedurende de komende zeven dagen heel wat initiatieven op poten om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken. Als federatie van de financiële sector draagt Febelfin uiteraard graag haar steentje bij!

De Week van het Geld

De Week van het Geld is een initiatief van Wikifin.be en de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) in samenwerking met De Tijd en Radio 1.

Tijdens de komende dagen vinden er heel wat activiteiten plaats om het grote publiek en het onderwijs te sensibiliseren rond financiële geletterdheid.

Het centrale thema is “Sparen, of niet?” maar de deelnemende partnerorganisaties, waaronder Febelfin, mogen ook een ander geldthema naar voren schuiven. Wij hebben gekozen voor veilig internetbankieren.

Wat staat er zoal op het programma van De Week van het Geld?

 • Een nationale conferentie rond financiële educatie op maandag 27 maart (van 8u tot 12.45u), met onder meer Koningin Mathilde
  • Febelfin neemt deel aan de conferentie en zal gedurende het event live tweets uitsturen. Verlies dus zeker ons Twitter kanaal @Febelfin niet uit het oog!
 • Infomarkten in enkele Vlaamse en Waalse steden
  • Samen met een tiental andere partners zal ook Febelfin een stand bemannen op de infomarkt van Wikifin. Je komt er alles te weten over veilig internetbankieren. Je vindt ons:
   • dinsdag 28 maart in het station Brussel-Zuid
   • donderdag 30 maart in het station Antwerpen-Centraal
   • vrijdag 31 maart in Mediacité in Luik
  • Speciaal voor De Week van het Geld ontwikkelde Wikifin een mobiele applicatie waarmee jongeren in één uur zoveel mogelijk antwoorden over geldzaken moeten beantwoorden tijdens de infomarkten. Benieuwd naar de Febelfin vraag? Breng ons dan zeker een bezoekje op bovenstaande momenten!
 • Activiteiten in het basisonderwijs en het secundair onderwijs

Benieuwd naar welke andere initiatieven die week worden georganiseerd? Breng dan zeker een bezoekje aan de website www.deweekvanhetgeld.be.

European Money Week

Niet alleen op nationaal niveau maar ook op Europees niveau zit men niet stil! Zo namen de Europese bankassociaties in 2015 het initiatief om een European Money Week op te zetten. Het doel van deze actie is gelijkaardig aan de Belgische Week van het Geld, nl. het Europese publiek sensibiliseren rond financiële geletterdheid en financiële educatie voor leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs verhogen.

De European Money Week start dit jaar eveneens op 27 maart tot en loopt tot 31 maart.

Vandaag wordt de Europese week alvast afgetrapt met een Kick-off meeting om 16u. Ook daar zal Febelfin aanwezig zijn en live over tweeten.

Om te kijken welke activiteiten per land worden organiseren, kan je hier terecht. 

Meer over: