Banken sluiten de deuren tijdens Paasweekend

23 maart 2018

Op vrijdag 30 maart en maandag 2 april zullen de Belgische banken gesloten zijn. De elektronische betaaldiensten blijven wel ter beschikking. Zo is het steeds mogelijk om online en mobiel te bankieren, met de kaart te betalen en verrichtingen uit te voeren in de self banks. Febelfin raadt iedereen wel aan om tijdig zijn overschrijvingen in te plannen.

Ga voor elektronisch!

De voordelen van elektronische betalingen zijn legio: ze zijn gemakkelijk, snel, veilig, altijd voorradig én beschikbaar. Ook tijdens het verlengde Paasweekend blijft het mogelijk om elektronisch te betalen en te bankieren.

U kunt:

  • online en mobiel bankieren
  • met de kaart betalen (online en aan een betaalterminal)
  • verrichtingen uitvoeren in de self banks

Plan uw overschrijvingen tijdig in

Febelfin raadt aan om uw overschrijvingen tijdig in te plannen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

De bank van uw begunstigde ontvangt uw overschrijving normaliter een (bankwerk)dag nadat uw eigen bank deze heeft uitgevoerd. Door het verlengde weekend is het mogelijk dat uw betaling opschuift. Zowel op vrijdag 30 maart, tijdens het weekend van 31 maart als op maandag 2 april zullen er geen betalingen verwerkt worden.

In sommige gevallen kan dit betekenen dat als u uw overschrijving pas op donderdag 29 maart (in de loop van de dag) doet, uw begunstigde de betaling niet op vrijdag maar wel op dinsdag 3 april zal ontvangen.

Banksluitingsdagen

De volledige lijst met banksluitingsdagen voor 2018 vindt u hier.

Meer over: