Banken gesloten op 26 december 2016 - Febelfin sluit de deuren tussen Kerst en Nieuw

19/12/2016

Op maandag 26 december zullen de Belgische banken gesloten zijn. Febelfin raadt iedereen dan ook aan om tijdig zijn voorzorgen te nemen. De dag nadien, op dinsdag 27 december, zullen de banken opnieuw de deuren openen. 

Febelfin zelf is tussen Kerst en Nieuw gesloten. Vanaf 2 januari 2017 staan wij opnieuw ter uwer beschikking.

Ga voor elektronisch!

Alle elektronische betaaldiensten blijven ook op 26 december ter beschikking. Zo is het steeds mogelijk om:

·         online en mobiel te bankieren

·         met de kaart te betalen (online en aan een betaalterminal)

·         verrichtingen uit te voeren in de self banks

De voordelen van elektronische betalingen zijn legio: ze zijn gemakkelijk, snel, altijd voorradig en veilig.

Een rechtstreeks positief gevolg van meer elektronische betalingen, is ook een daling van de verhandeling van cash geld en de bijhorende kleine, “rooie” centjes.

Deze kleinste euromuntstukken van 1, 2 en 5 eurocent zijn niet altijd even handig in gebruik voor de consumenten en handelaars. Bovendien wordt gesignaleerd dat in deze drukke betaalperiode een mogelijk tekort dreigt aan deze kleine muntstukken.

Voorkomen is altijd beter dan genezen: vermijd het gebruik van “rooie centjes” en kies dan ook zoveel mogelijk voor elektronisch betalen! 

Plan uw overschrijvingen tijdig in

Febelfin raadt aan om uw overschrijvingen tijdig in te plannen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Door de bankholiday op 26 december zullen er die dag namelijk geen betalingen verwerkt worden.

Febelfin sluit de deuren tussen Kerst en Nieuw

De Febelfin kantoren zijn gesloten in de week van 26 december 2016. Vanaf maandag 2 januari 2017 staan onze medewerkers opnieuw voor u klaar.

E-mails die ons in die periode bereiken via info@febelfin.be zullen beantwoord worden vanaf 2 januari. Wie belt naar het onthaal via het nummer +32 (0) 2 507 68 11 kan een boodschap nalaten via voicemail. Wij nemen dan contact met u op vanaf 2 januari.

Journalisten en persmedewerkers kunnen steeds terecht op het vertrouwde persnummer +32 (0) 2 507 68 31. Dit nummer wordt ook tijdens de feestdagen bemand door de Febelfin persdienst.

Wij wensen u fijne feestdagen toe!

Banksluitingsdagen

De volledige lijst met banksluitingsdagen voor het nieuwe jaar (2017) vindt u hier.

Meer over: