2 weken werken aan digitale weerbaarheid

24/10/2017

De Digitale Week is al een paar dagen op gang getrokken. Op heel wat plaatsen in Vlaanderen en Wallonië kunnen mensen hun digitale vaardigheden bijschaven of genieten van een portie digitale cultuur.

1 Digitale Week = 14 dagen pret

In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden duurt de Digitale Week geen 7 dagen maar wel 2 weken lang: van 20 oktober tot 5 november.

De verschillende activiteiten die tijdens de veertiendaagse plaatsvinden, gaan van internetbankieren over fotobewerking tot werken in de cloud. Voor ieder wat wils dus!

Het volledige programma is overzichtelijk opgelijst op www.digitaleweek.be.

Digitale kennis is nodig

Anno 2017 is een basisrugzak digitale kennis geen overbodige luxe. Toch draagt niet iedereen zo’n pakket met zich mee. Initiatieven zoals de Digitale Week zijn dan ook welkom.

In de studie “Digitalisering: een bron van nieuw analfabetisme?” kaartte de Gezinsbond reeds vorig jaar aan dat niet alle Belgische gezinnen gewapend zijn tegen verregaande digitalisering.

Zo gaf 17,1% van de correspondenten aan geen e-mails te kunnen ontvangen of sturen, kan 27,2% geen dienstregeling van het openbaar vervoer online opzoeken en slaagt 46% er niet in een virusscanner te installeren.

Bestanden op een cloud zetten zorgt zelfs voor problemen bij 51%.

In haar vervolgenquête die de Gezinsbond dit jaar lanceerde, kwamen dezelfde conclusies naar voren.

Meer over: